Visita guiada de tres hores amb taller al Parc Arqueològic

EP / ESO / Batxillerat
Socials
3 hores

9,20 €/alumne (grup mínim 20 alumnes).
Consulteu descomptes en horaris i setmanes especials.

Carrer Jaume I, 7
08850 Gavà
Espanya

Visita guiada de tres hores amb taller al Parc Arqueològic
Una aventura d’allò més completa

Com vivien, què feien, com eren els nostres avantpassats de fa 6.000 anys? El Parc Arqueològic Mines de Gavà ens ofereix les respostes. La visita convida a posar-se en la pell d’un arqueòleg i seguir totes les pistes que ens dóna aquest jaciment únic a Europa. Una aventura fascinant per conèixer la prehistòria i en concret el neolític!

Poseu-vos en la pell d’un prehistòric tot participant en un dels nostres tallers i baixant a la mina didàctica... Tocareu la prehistòria de ben a prop!

Tallers
Taller “La joieria prehistòrica”
Taller “La joieria prehistòrica”

De les mines prehistòriques de Gavà se n’extreia un mineral de color verd emprat per a l’elaboració de joies: la variscita. Una pedra màgica, potser?

Mitjançant una activitat plàstica, la reconstrucció del procés d’elaboració de les joies, els alumnes entraran en contacte amb la cultura i la tecnologia de l’època neolítica d’una manera lúdica. Un element creatiu que després s’enduran a casa com a record.

Cada alumne farà un penjoll i sortirà del Parc Arqueològic amb la seva joia penjada. No és un collaret ple de pedres, és un penjoll!

Educació primària
ESO
Batxillerat
Taller “La Venus de Gavà: Deesses a la prehistòria”
Taller “La Venus de Gavà: deesses a la prehistòria”

Les excavacions de les mines prehistòriques van treure a la llum la Venus de Gavà, una representació femenina única a Catalunya: Una deessa de la fertilitat.

Amb aquesta activitat, i a través de la màgia de la figura de la Venus, els alumnes podran conèixer les creences i el mode de vida de les societats prehistòriques, tot veient la importància de les deesses en el neolític i la seva relació amb la natura. Tot un món simbòlic per descobrir!

Plantarem uns cereals en un test amb la imatge de la Venus de Gavà que creixeran en uns tres o quatre dies. El  test us l’endureu el mateix dia de la visita.

Educació primària
ESO
Taller “Investigació oberta: Neolític”
Taller “Investigació oberta: neolític”

Amb aquest taller es pretén que els alumnes coneguin de prop la metodologia de treball de l’arqueòleg i l’apassionant món de la recerca. A partir d’una sèrie de pistes, els alumnes hauran de descobrir un personatge prehistòric i reconstruir cooperativament el passat neolític.

Treballarem a l’aula en cinc equips de treball. Cada equip treballarà una maleta amb diferents reproduccions per desxifrar tal com ho faria un arqueòleg: qui era el nostre enigmàtic personatge? A què es dedicava? On treballava?

Educació primària
ESO
Batxillerat
Taller “Enfanga't amb la Venus”
Taller educatiu Enfanga't amb la Venus

El nou mode de vida sedentari de les comunitats pageses i ramaderes de la prehistòria va fer possible l'aparició de noves tècniques de treball i d'un nou utillatge. La cocció de fang a altes temperatures va permetre l'obtenció d'un nou material impermeable, resistent al foc i fàcil d'obtenir i de fabricar: la ceràmica.

En aquest taller s’elaborarà una rèplica de la Venus de Gavà seguint el procés emprat a la prehistòria (modelatge a mà i decoració impresa utilitzant punxons d’os i petxines).

Educació infantil
Educació primària
ESO
Observacions

En aquesta activitat visitareu la zona d’exposició permanent, baixareu amb un casc a la mina didàctica i haureu de triar un taller complementari, a escollir en el moment de la reserva, segons el vostre interès i adequat al nivell dels alumnes.

Informació i reserves

93 263 96 10

museu@gava.cat

Especialitat

Gràcies pel vostre interès.

Mitjançant aquest formulari autoritzeu l’enviament d’informació relacionada estrictament amb les activitats i serveis educatius, i puntualment d’activitats i serveis dirigides a públic general, infantil i familar de la Unitat de Patrimoni de l’Ajuntament de Gavà (que inclou l’activitat del Museu de Gavà i les seves extensions: Parc Arqueològic Mines de Gavà, Castell d’Eramprunyà, Refugi Antiaeri de la Rambla i Vil·la romana de Can Valls), mitjançant correu electrònic, telèfon, missatgeria i App de missatgeria instantània.

Comparteix
Museu de Gavà

De dimarts a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 19 h.
Dissabtes d'11 a 14 i de 16 a 19 h.
Diumenges d'11 a 14 h.

Tancat els dilluns (inclosos dilluns festius) els dies 1/1, 6/1, 24/6, 25/12, 26/12 i les tardes dels dies 5/1, 23/6, 24/12 i 31/12

Servei d'informació i reserves del Museu de Gavà 93 263 96 10

Castell d’Eramprunyà

Actualment, el castell és objecte de treballs de recerca i consolidació per la qual cosa el recinte és tancat al públic.

Visita concertada cada segon diumenge de mes (d'octubre a juny).

Cal reservar amb antelació al Museu de Gavà, al telèfon 93 263 96 10 o al telèfon d'informació i reserves 93 263 96 50.

Grups escolars i grups organitzats, heu de reservar amb antelació al Museu de Gavà, al telèfon 93 263 96 10.

Parc Arqueològic Mines de Gavà

Hivern 16/9 – 15/6
dilluns 10 - 14.30 h
dimarts - divendres 10 - 14.30 h
dissabtes 10 - 18.45 h
diumenges i festius 10 - 14.30 h

Estiu 16/6 – 15/9
dimarts - divendres 10 - 18.45 h
dissabtes 10 - 18.45 h
diumenges i festius 10 - 14.30 h

Tancat els dilluns no lectius,  dilluns festiu, els dies 1/1, 6/1, 24/6, 25/12, 26/12 i tardes dels dies 5/1, 23/6, 24/12 i 31/12

Servei d'informació i reserves del Parc Arqueològic Mines de Gavà 93 263 96 50

Refugi antiaeri de la Rambla de Gavà

El refugi es pot visitar cada primer diumenge de mes en visita guiada. La visita s’inicia al Museu de Gavà i es compon d’un itinerari i la visita al refugi.

Cal reservar amb antelació al 93 263 96 10.

Vil·la romana de Can Valls

Visita guiada cada tercer diumenge de mes.

Places limitades. És necessari realitzar reserva al Museu de Gavà T. 93 263 96 10

Punt de trobada a la cruïlla de l'Av. Joan Carles I amb l'Av. 8 de març.