Les Dunes

Gavà ciutat

 

A diferència d'altres fronts litorals, el de Gavà destaca per la seva fesomia singular. Els visitants gaudeixen d'un passeig marítim respectuós amb el sistema dunar i amb les pinedes que arriben fins a mar. El passeig va guanyar el prestigiós premi FAD d'arquitectura exterior l'any 1995.

- Més informació a: http://www.gavaciutat.cat/gava-i-el-mar#sthash.oUN0WymU.dpuf

 

Gavà ciutat

Racons de Gavà

Una platja amb valors naturals

Un passeig marítim singular i dunes que són font de vida


En bici o a peu, podem gaudir d'un tomb pel passeig Marítim de Gavà. Aquest eix cívic, premi FAD d'arquitectura exterior, ha permès recuperar el litoral i millorar-ne l'ecosistema. La singularitat d'aquest passeig a la costa catalana és que ha ajudat a salvaguardar les dunes litorals, formacions mòbils de sorra i vegetació. Per evitar-ne mobilitat, s'hi van plantar pins pinyoners que s'han adaptat a les condicions climàtiques de l'indret adoptant unes formes molt espectaculars.

A les dunes trobem una vegetació característica, com el lliri de mar, la bufalaga marina, el panical marí... Observant aquestes plantes, ens adonem de les adaptacions que presenten en aquest tipus d'ambient i que en determinen algunes de les característiques, com el color blanquinós per reflectir les radiacions solars i arrels molt profundes i extenses per retenir l'aigua.

Pins amb sabor de mar i una riera que neix al Garraf

Al llarg del litoral trobem la Pineda, un espai verd constituït per 73.500 pins. Els arbres, ubicats en un espai comprès entre el mar i la zona agrícola, creen indrets ideals per al descans, per contactar amb la natura o gaudir dels equipaments i serveis de les àrees de lleure.

Entre els dos trams construïts del passeig Marítim podem observar la desembocadura de la riera dels Canyars, que transcorre entre el massís del Garraf i el delta del Llobregat.

- Més informació a: http://www.gavaciutat.cat/una-platja-amb-valors-naturals#sthash.ru0J1rE6.dpuf

 

Vull rebre informació En aquesta secció podràs enviar-nos per correu electrònic els teus suggeriments