L'exposició permanent

 

L'exposició del Parc Arqueològic permet reviure l'experiència d'investigar, junt amb una expedició arqueològica, com era la vida fa 6.000 anys i endinsar-se en la màgia de les mines en galeria més antigues d'Europa.

 

S'estructura a partir de diversos espais en què els audiovisuals tenen un paper protagonista.

 

Al llarg del recorregut, el visitant contempla l'accés de diverses boques de mina i pot recórrer l'interior de la reproducció d'una d'elles.

 

1. El jardí neolític. L'acollidor vestíbul és presidit pel jardí on es veuen en viu totes les espècies vegetals que poblaven la zona durant el neolític.

 

2. Audiovisual. Un espectacular audiovisual dóna la benvinguda al Parc Arqueològic Mines de Gavà, un jaciment viu, un jaciment on se segueix treballant cada dia.

 

3. La mina central i l'excavació. S'hi pot contemplar una mina original de variscita i conèixer com treballen els arqueòlegs a les excavacions.

 

4. El laboratori del medi natural. Per conèixer els paisatges i els seus protagonistes. Com era el paisatge? Quines plantes i animals habitaven aquest entorn? Quins recursos n'extreien fa 6.000 anys?

 

5. El laboratori de la tecnologia. Per saber com feien els objectes, les construccions i les eines que utilitzaven. S'explica on vivien, com utilitzaven les eines, i es desvelen alguns dels misteris del mineral més cobdiciat al neolític, la variscita, utilitzat exclusivament per fer joies.

 

6. El laboratori de l'ésser humà. Per entendre com eren i què pensaven. Es presenten els pobladors del neolític: com eren físicament, com eren les seves creences o els seus rituals. També es poden veure reproduccions de les restes humanes, objectes simbòlics i funeraris trobats a les mines.

 

7. Audiovisual de la mineria. Com eren les mines? Com n'extreien la variscita? Per què hi van dedicar tants esforços durant generacions senceres?

 

8. La mina reproduïda. Gràcies a una reproducció fidel, es pot fer un recorregut lliure per una mina perfectament adaptada per a tots els públics i que ofereix una imatge inèdita d'aquest jaciment des de les sales estratigràfiques.

 

9. Objectiu: Neolític (sala d'interactius). Un espai lliure, amb jocs interactius, per posar a prova els coneixements. Inclou "La mirada tàctil", un mòdul adaptat per a persones amb dificultats visuals.

 

Vull rebre informació En aquesta secció podràs enviar-nos per correu electrònic els teus suggeriments